Over mij

Kian & Shirin
Kian & Shirin

Mijn naam is Shirin van Rooijen. Ik ben grafisch ontwerper, gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ik woon samen met mijn gezin in Utrecht.

 

Naast grafisch ontwerper ben ik ook moeder. Moeder van een bijzonder kind. Elk kind is bijzonder maar mijn zoon is wel extra bijzonder vind ik zelf.

 

Ons leven is 7 jaar compleet veranderd toen Kian geboren was. Hij is anders... zijn ontwikkeling loopt achter. Hij is slechthorend en slechtziend. Kian is gehandicapt. Wat nu? Ons leven staat op z'n kop. Hier ga je niet vanuit natuurlijk. Je zegt altijd als het maar gezond is tijdens de zwangerschap. Maar gehandicapt daar ben je vaak niet op voorbereid. Er is ook geen handboek voor ouders van een gehandicapt kind. Daar kom je zelf achter. Ziekenhuis bezoeken, onderzoeken, genetica, kinderarts, audioloog, oogarts, fysiotherapeut, ergo therapeut, revalidatie arts, wlz, wmo, pgb, zorgverzekering zijn zomaar een aantal termen waar je mee te maken krijgt. 

 

 

Via deze blog wil ik een inkijk geven op ons leven. Hoe we dit doen met Kian. Wat zijn de beren op de weg en hoe gaan we ermee om. Wie weet kan ik hierdoor een stukje hulp bieden bij andere, een inclusieve maatschappij laten zien en stapje voor stapje en beetje verandering brengen. 

 

Ook heb ik een leuk bedrijf samen met mijn vriendin Sarah Groen. Ons bedrijf heet Miki4all. Wij maken o.a kwijlsjaals, colsjaals en meer met de hand. Onze kinderen zijn beide meervoudig beperkt en kwijlen beide. We hebben dit al een paar jaar geleden opgericht en hopen elke jaar verder te komen. Iets wat begon voor onze kinderen is nu voor iedereen beschikbaar. Het zijn leuke prints en alles is op maat te bestellen. 

 

Mijn andere bezigheid is Anar Creations. Dit doe ik samen met mijn moeder, Faranak Nourbakhsh. Wij ontwerpen unieke sjaals voor dames. Dit verkopen we online en via een aantal winkels in Nederland. 

 

Naast deze bezigheden wil ik me met het bloggen bezighouden. Dit is een nieuwe passie van mij. 


Mijn streven is om elke week een blog online te zetten. Dit kan gaan om ons leven maar het kan ook gaan om iets wat me is opgevallen en waar ik een stukje over wil vertellen. 

Veel leesplezier. 

Groetjes,

Shirin