2022 · 05. januari 2022
KIAN 9 JAAR!
Hieperderpiep HOERA! Kian is vandaag 9 jaar geworden.
2021 · 12. augustus 2021
Blog 10: Gaatje in zijn buik
Een paar maanden geleden besluiten we samen met de kinderarts dat Kian een sonde moet krijgen in zijn buikje. Het kan zo niet meer langer. Kian voelt zich bijna elke dag rot, misselijk, drinkt maar spuugt veel, obstipatie en het gaat gewoon niet. De ene dag gaat het goed terwijl het weken daarna slecht gaat. Kian gaat achteruit op school en in ontwikkeling, hij wordt zwakker, heeft geen aandacht meer om goed te leren. Hij is alleen maar met zijn lijfje bezig.
2021 · 08. januari 2021
Nieuw jaar, nieuwe rondes, nieuwe kansen.
Allereerst een gelukkig nieuwjaar gewenst! 2021 is aangebroken en wat verlangde iedereen naar het nieuwe jaar. Een nieuwe start! Het jaar 2020 is voorbij. Wat was dat een gek jaar. Iedereen heeft er natuurlijk op zijn eigen manier mee te maken gehad en dan met name met het nare woord Corona. En dan bedoel ik niet dat lekkere biertje maar die nare ziekte. Ons leven staat helemaal op z’n kop. De wereld is anders. Er is een nieuwe normaal.
2020 · 15. november 2020
Van 9 – 14 november 2020 is de collecte week geweest van Het Gehandicapte Kind. Een stichting die veel doet aan inclusie en samen zijn. Deze stichting zet veel projecten op samen met allerlei goede initiatieven in wijken maar ook door het hele land doen ze veel. Hierover schreef ik een blog en deel ik mijn ervaringen over dit onderwerp.
2020 · 03. september 2020
De zomer vakantie is voorbij. Kian heeft alweer zijn 2e schoolweek bijna gehad. We hebben een ontzettend leuke vakantie gehad. We hebben een huisje gevonden in de Achterhoek die rolstoel toegankelijk is op een vakantiepark. We waren erg benieuwd hoe we dat zouden vinden. Normaal zijn we sneller geneigd om op vakantie te gaan naar een aangepaste park dus dit was echt anders. Eigenlijk vanwege het feit dat je zorg kan inkopen en niet je hele inboedel hoeft mee te nemen. Ik ga jullie meenemen wat...
2020 · 15. juni 2020
Vandaag wilde ik iets vertellen over PGB. Veel mensen weten niet wat het precies is. Kian zit in de Wet Langdurig Zorg. Dat is met andere woorden eigenlijk dat hij voor de rest van zijn leven zorg nodig heeft omdat hij zo heftig gehandicapt is. Je kan via verschillende manieren een PGB krijgen om zorg in te kopen. Via de zorgverzekeringswet, gemeente of via de WLZ (Wet Langdurig Zorg).
2020 · 08. mei 2020
Kian mag vanaf 11 mei weer naar school. Ik schrijf daar een blog over. Gemengde gevoelens.
2020 · 07. april 2020
Twee weken geleden begon de ellende. Ik raakte oververmoeid en voelde een griepje aankomen maar ik moest door. Paar dagen later ineens veel hoofdpijn, migraine & zwaar oververmoeid. Mijn lijf zei stop en ik kon het niet meer aan. Toen de Corona crisis aanbrak besloten we even geen zorg in huis te nemen. We vonden het maar eng deze corona griep. Naast ons werk deden we de zorg voor Kian erbij samen als een team. Zo dachten we deze tijd door te komen.
2020 · 22. maart 2020
Een heftige tijd waarin we zitten. We zijn onszelf kwijt merk ik. Ons leven waarin alles gewoon goed liep zoals het liep. Ik spreek uiteraard voor mezelf als ik dit zeg maar het is wennen. Ik wilde er eigenlijk niet over schrijven maar in een korte tijd waarin alles snel gegaan is merk ik veel verschillende reacties van mensen. Angst, boos, verdriet etc.. alles komt aan orde. Maar ook zie ik positieve berichten, mensen helpen elkaar, we komen voor elkaar op, er wordt niet meer gekeken naar...
2020 · 03. maart 2020
Terwijl ik hier zit hoor ik auto’s langsrijden, de vaatwasser staat aan, ik hoor buiten gefluit van vogels, mijn getik aan de computer. Allemaal geluiden die niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Ik vraag vandaag aandacht voor mensen die slechthorend of doof zijn. Deze dag is in 2007 in het leven geroepen om hier meer aandacht aan te vragen. Door de Wereld gezondheidsorganisatie (WHO) weten we dat ruim 360 miljoen mensen wereldwijd lijden aan gehoor problemen (bron uit 2018). 60% daarvan...

Meer weergeven