· 

KIAN 9 JAAR!

Hieperderpiep HOERA! Kian is vandaag 9 jaar geworden.


9 jaar geleden maakt Kian ons ouders. Geen idee wat het leven ons zou brengen nu 9 jaar later. Maar wat een geluk dat Kian in ons leven is gekomen. We hebben veel tegenslagen maar door Kian leren we genieten van de kleinste dingen en relativeren en misschien zijn we daar soms wel te goed in. Maar vooral dankbaar zijn voor wat we wel hebben. Kian is zo’n doorzetter en laat zoveel zien. Wat er gaat gebeuren en hoe de toekomst zal zijn weten we niet en dat weet niemand gelukkig maar we kunnen wel zeggen dat Kian ons leven een stukje mooier gemaakt heeft! Super cliché maar zo waar.9 jaar later en we hebben een vrolijke en gelukkige zoon en dat telt. Maar ook 9 jaar verdriet, levend verlies, pijn en rouw. Rouw en verlies om wat Kian niet zal kunnen maar uiteindelijk draait het leven daar niet helemaal om. Ik stel me weleens voor hoe Kian zal zijn als hij zonder beperking zal leven. Wat voor stem hij zou hebben, hoe hij zal praten, wat voor hobby’s zal hij hebben, vriendjes of zelfs nu een vriendinnetje? Hoe zou ons leven dan zijn? Zou Kian dan een kinderfeestje hebben nu? Met buurkindjes spelen? Een sport beoefenen of zou hij een muziek instrument spelen? Maar dat weten we niet… Het gaat om nu het leven op dit moment en dat doen wij en proberen zo min mogelijk die wat als scenario te hebben. Elke dag zetten wij een stapje vooruit, soms gaan we weer achteruit of staan we stil maar we blijven doorgaan.

 


9 jaar geleden om 12:06 uur maakte Kian ons ouders. Het was een pittige bevalling en ik mocht wel 2 uur lang persen want Kian was toen al koppig en wilde niet komen. Ook deed ik het op eigen kracht zonder pijnstillers. 10 dagen voor de uitgerekende datum dacht Kian nu kom ik wel en daar was hij om 12:06 uur op 5 januari, 3520gr en 53 cm lang. Wij waren beide 26 jaar toen Kian geboren werd. Nog van die ukkies die geen idee hadden wat hun te wachten zou staan. Wat heeft Kian ons toen verrast en we hebben veel van hem geleerd. Ik kan me nog herinneren toen ik zwanger was dat mensen zeiden: “Over een jaartje kruipt hij en is hij niet meer te houden dus geniet nu van de rust”. Die rust dat is inderdaad een luxe want die hadden we niet maar kruipen deed Kian niet. Hij bleef stil zitten. Vele ziekenhuis bezoeken, therapeuten, hulpmiddelen, onderzoeken etc was het. Iedereen wilde weten waarom Kian was zoals hij was. Tubes bloed afgenomen, mri onderzoeken, narcose en heel veel andere onderzoeken die echt niet leuk waren voor Kian. Ons leven draaide om zorgen en nu 9 jaar later zorgen wij nog steeds. Dat doet elke ouder maar we doen dat op een iets intensievere manier. Gelukkig is Kian op dit moment stabiel en weten we waarom hij is zoals hij is maar de zorgen blijven. We groeien erin mee maar hoe ouder hij wordt hoe meer erbij komt kijken. Kian groeit ook en wordt zwaarder en begint nu die “kinder/ baby fase” van kruipen te hebben. Dus weer geen rust want we rennen achter hem aan soms en dat is fijn die ontwikkeling maar ontzettend pittig en vermoeiend. Niets is veilig. Uit eten gaan? Dat kan niet. Op visite? Een dagje weg ergens en we moeten aan heel veel dingen denken hoe we dat gaan doen met Kian. Dat is een uitdaging en ga zo maar door.

 

Aan zijn persoonlijkheid niets te kort want dat heeft hij genoeg! Een echte boef die ook echt weet als dingen niet mogen en ons aan het uitdagen is op zijn manier. Die vrolijkheid en zijn mooie lach is aanstekelijk en dat is wat Kian doet, lachen en genieten van het leven. Kian heeft geen idee hoe het leven anders had kunnen zijn en hij neemt de dag zoals deze is. Beseft Kian zich dat hij vandaag jarig is? Dat weten we niet. Dat maakt het wel lastig maar ondanks dat maken wij er een feest!

 

Dus hieperderpiep HOERA voor onze stoere zoon die vandaag 9 jaar geworden is! 9 jaar liefde, lachen, vrolijkheid en geluk maar ook 9 jaar pijn, rouw, verlies en verdriet. Daar denken we niet aan en we denken aan het positieve gedachten en lachen met Kian mee!


Lieve Kian,

We zijn ontzettend trots op jou! Wat jij hebt bereikt is geweldig en je gaat gelukkig maar door! Elke dag gaan wij door, voor jou! Hoeveel nachten je ons ook niet laat slapen we staan weer op met een glimlach en herpakken ons en gaan door! Wat de toekomst ons gaat brengen dat weten we niet maar we zullen elke dag nemen zoals die is. Dat leren van jou, onze grootste lessen in het leven hebben we van jou geleerd. Dat is jou kracht en dat geef jij door. Dus lieve grote man, ga door met alles wat je doet. Leer, ontdek, boef en leef en wij zullen altijd voor jou klaar staan.

 

We houden van je!

 

Vanuit ons hart is Aiden er vandaag ook bij. Ook denken wij aan onze lieve kleine engel, broertje van Kian.

 

Happy Birthday!!