· 

Nieuw jaar, nieuwe rondes, nieuwe kansen.


Allereerst een gelukkig nieuwjaar gewenst! 2021 is aangebroken en wat verlangde iedereen naar het nieuwe jaar. Een nieuwe start! Het jaar 2020 is voorbij. Wat was dat een gek jaar. Iedereen heeft er natuurlijk op zijn eigen manier mee te maken gehad en dan met name met het nare woord Corona. En dan bedoel ik niet dat lekkere biertje maar die nare ziekte. Ons leven staat helemaal op z’n kop. De wereld is anders. Er is een nieuwe normaal. Elkaar aanraken en knuffelen is zo 2019 iets wat niet meer van 2021 is. Mondkapjes, 1,5 meter afstand, lockdown etc allemaal woorden die voor ons nu normaal geworden zijn. Ik kan er nog steeds niet aan wennen.


Maar voor ons begint elk jaar goed want 5 januari is Kian jarig. Hij is dit jaar 8 jaar geworden! Dankbaar dat hij weer een verjaardag mag vieren met ons. Onze vrolijke man is gewoon 8 jaar. 8 jaar zijn ouders zijn. We leren elke dag ontzettend veel van hem ondanks alle zorgen. Het leven met Kian is zo leuk en hij is ons engeltje. We vieren zijn verjaardag in etappes met familie en zo veilig mogelijk betreft Corona. Zo vieren we niet 1 groot feest maar 6 verschillende feestjes verdeeld over een aantal weekenden J Eigenlijk veel relaxter voor ons!


Voor ons was 2020 en gek en zwaar jaar maar eigenlijk ook een heel mooi & bijzonder jaar. Er zijn een aantal nieuwe deuren geopend voor ons waardoor we een bepaald beeld zien in ons toekomst. Wat 2021 ons gaat brengen weten we nog niet helemaal maar in ieder geval een nieuwe stap in ons leven. We hebben vorig jaar een nieuw huis gekocht. Je zou denken maar waarom dan, jullie wonen super mooi. Inderdaad we wonen erg mooi en we zijn dankbaar voor dit huis. Helemaal op onze eigen wensen ontworpen en zelf laten bouwen. Maar Kian wordt groter en al zijn hulpmiddelen dus ook. De ruimte beneden voor hem is gewoon niet meer haalbaar als we naar de toekomst kijken. Ineens kwam daar een prachtig huis op ons pad! We hebben onze kans gegrepen en het is ons gegund. Wat zijn we dankbaar. En we krijgen al snel de sleutel, namelijk 26 februari! Een grotere tuin, meer ruimte voor Kian binnen en buiten, ruimere woonkamer, meer groen en een rustigere plek. Op 17 maart leveren we de sleutels in van onze huidige woning aan de nieuwe bewoners. Er komt hier een jong stel te wonen met een kleine baby die hier hun toekomst gaat opbouwen. Dit huis zal altijd onze eerste huis zijn en we zullen er altijd een bijzondere band mee hebben maar het is tijd voor een nieuw avontuur. We hebben er ontzettend veel zin in!


Ik hoop dat ik dit jaar nog meer bezig kan zijn met mijn persoonlijke missie. Meer inclusie en ogen openen bij mensen, instanties, bedrijven etc. Ik wil zorgen dat het leven voor iedereen leuker en toegankelijk is. Alle muren waar ik als moeder van een meervoudig gehandicapt kind zoals Kian tegen aan loop moet makkelijker kunnen gaan. Ik heb hier veel ideeën over en ben nu in samenwerking met de gemeente Utrecht en een lieve vriendin al bezig met een start om hier verandering in te brengen. Ik spreek regelmatig mensen hierover en merk dat men toch verbaasd is dat het allemaal soms zo ingewikkeld is. Het geregel is persoonlijk het moeilijkste betreft de zorg van Kian. Iedereen leeft teveel op zijn eigen eiland in zorgenland en er is te weinig samenspel. En als ouder van een gehandicapt kind vallen we vaak buiten de allerlei regelingen. We worden niet snel erkend omdat wij thuis zorgen voor ons kind. Men ziet ons niet, we zijn onzichtbaar. Dit vind ik persoonlijk vrij heftig en merk dat ik er ook erg boos om wordt. Nu al helemaal als je kijkt hoe het gaat met Corona en de maatschappij. Ons laten testen ging moeizaam in het begin en nu met het vaccin wordt er ook niet over deze groep gesproken. De gehandicapte zorg thuis wordt gepasseerd en vergeten lijkt het. Probleem van deze groep is dat ze vaak geen stem hebben omdat ze letterlijk niet kunnen praten. Ik merk dat ik als moeder van zo’n kind wel onze stem wil laten horen!

 

Ik wil jullie vragen als jullie tips hebben voor mij of wil je in gesprek gaan met mij dan ben je altijd welkom om mij te benaderen. Ik wil door samen te praten over bepaalde problematiek oplossingen bedenken waar wij tegen aan lopen om de maatschappij zo weer een stukje mooier te maken. De zorg in Nederland is goed geregeld en we mogen er dankbaar voor zijn maar ik denk dat het nog beter kan. Je kan me altijd een email (mamavankian13@gmail.com) of berichtje via social media sturen als je ideeën hebt voor me of als je in gesprek wilt gaan erover.

 

Ik wens voor nu iedereen een goed en gelukkig 2021. Dat iedereens wensen uit mogen komen en dat het ondanks Corona toch een beter jaar wordt voor iedereen.

 

Liefs,

 

Shirin