· 

Weer naar school

Maandag start Kian weer met school. Na ruim 9 weken mag Kian weer naar school. 6 maart was Kian’s laatste schooldag. Hij is langer dan de zomervakantie thuis. De eerst week was het vooral puzzelen en daarna werd ik heel erg ziek en eigenlijk hebben we pas sinds begin april weer rust in huis doordat er zorg kan komen voor Kian. We hebben goed contact met zijn juf en fysio van school. We zijn thuis druk bezig geweest met Kian. Vooral de pgb-ers die er overdag zijn hebben hem echt goed bezig gehouden en gestimuleerd. Hij heeft hard moeten werken. Maar Kian mocht ook gewoon uitslapen tot half 9/9u. Sinds woensdag zijn we begonnen om hem eerder wakker te maken. Dit gaat niet van harte en vanaf maandag zal hij om 6:30u wakker moeten worden. Dus dat wordt afzien voor Kian. 

 

Kian zit op speciaal onderwijs en is onder 12 jaar en mag dus in principe naar school vanaf 11 mei.  Wel met strenge regels maar het bleef onze keuze wat we wilde. School is de afgelopen tijd druk bezig geweest met een plan te bedenken. Gisteren kreeg ik de mail hoe het zal gaan tot aan de zomervakantie. Veel strenge regels maar eigenlijk ook logisch en fijn. De gemeente heeft ons gevraagd of we Kian zelf kunnen brengen en ophalen van school. Dit omdat er geen belofte gedaan kan worden dat zijn huidige chauffeur Kian rijdt en dat Kian niet alleen vervoerd kan worden. We merkte dat het naar school gaan gedeelte ons niet veel onrust gaf maar de taxi gedeelte wel. De laatste keer dat Kian naar school ging met de taxi ging het behoorlijk mis. Zijn vaste chauffeur kon hem niet rijden vanwege ziekte dus kwam er vervanging. Veel gedoe gehad en uiteindelijk heeft Kian uren gewacht op de taxi thuis in de ochtend en in de middag ook weer maar toen buiten in de kou. Daarna werd Kian ook flink ziek... Dit wilde we niet nog eens meemaken. Zijn vaste chauffeur weet de route en hoe het terrein eruit ziet. Maar er kan geen belofte gedaan worden dat hij hem elke dag kan vervoeren en stel hij wordt ziek? Toen de gemeente ons de keuze gaf zeiden we vrij snel dat we het zouden doen. Het is gelukkig maar voor de komende 2 maanden. Besloten dat Frank en ik afwisselend Kian naar school brengen in de ochtend en in de middag wordt hij opgehaald door verschillende pgb-ers.

 

Het zal vast allemaal goed gaan maar ik merk dat ik het wel vreemd vind. Er zijn strikte regels op school en dat is fijn. Maar toch voelt het vreemd. Kinderen zijn blijkbaar minder kwetsbaar en ook Kian hebben we begrepen van zijn kinderarts. Het moet dus gewoon goed gaan. We zijn ook heel blij dat Kian weer lekker naar school mag. Hij heeft het nodig want hij is toe aan nieuwe uitdagingen. Weer doorgaan met ontwikkelen waar hij zo goed mee bezig was. Thuis is het toch anders. Al zullen we hem wel missen want het is heerlijk om hem overdag zoveel kusjes en knuffels te mogen geven. Door de weeks is er een pgb-er voor Kian nu en als ik boven bezig ben hoor ik hem beneden lekker “kletsen” en genieten van de fietstochtjes, wandelingen, knuffels en alle aandacht. Hij heeft het thuis goed. Het is gezellig met hem en hij is ontzettend gelukkig.

 

We zullen zien hoe het zal gaan maar ik hoop dat dit een goede beslissing is en ook de nieuwe maatregelen betreft kappers, terrasjes, musea etc. Het blijft toch gek want er is nog geen vaccin en zolang deze er niet is zijn we nog wel vatbaar maar we moeten op een gegeven moment door met het leven. De IC’s zijn minder vol dus het gaat de goede kant op. Maar het is en blijft dubbel en vreemd.

 

Tot nu toe zijn we veilig en gezond en dat houden we zo. Iedereen om me heen is toe aan het “normale” leven merk ik maar we moeten nog even geduld hebben. Wat zal het nieuwe normaal worden en hoelang zullen we de 1,5m afstand houden?

 

Voor nu gaat vanaf maandag Kian in ieder geval iets meer ritme krijgen en het is afwachten hoe dat zal gaan. Maar we zullen Kian wel missen thuis. Onze gezellige big boy!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0